Adrian Kempe, Kings'in 1993-94'ten bu yana ulaşamadığı skoru hedefliyor

Bad Chatty

New member
Kings'in bir üyesi bir sezonda en son 40 gol attığında, Wayne Gretzky 10 NHL şampiyonluğunun sonuncusunu tamamlıyordu, bandana takan Kelly Hrudey kalede düzenli olarak akrobasi sergiliyordu ve iç saha muhteşem Forum anlamına geliyordu.

Sezon 1993-94'tü ve Luc Robitaille 44 gol atarak üst üste beşinci sezonda takıma liderlik etti. 1998-99 sezonunda 39 gol atarak 40'la flört etti ve büyülü Ziggy Palffy 2000-01'de 38, 2002-03'te ise 37 gol attı, ancak o zamandan bu yana hiçbir Kings oyuncusu 40 gol atamadı.

Başarılarıyla Şöhretler Salonu'nda kilit oyuncu haline gelen Robitaille, “Bu çılgınlık” dedi. “Birinin bunu yapmasının zamanı geldi.”

İsveçli kanat oyuncusu Adrian Kempe girin. Normal sezonda kariyerinin en iyi 36 golü ve kalan sekiz maçıyla Kempe'nin prestijli 40 gol seviyesine ulaşma şansı oldukça yüksek.

Robitaille o 44 gollü sezonu kaydettiğinde Kempe 26 yaşında doğmamıştı. Kempe son zamanlarda bunun hakkında çok şey duydu ancak takım geçmişine dönüp bakmıyor. Onun odak noktası, Perşembe günü Edmonton'da Oilers'la karşılaşacak ve Pasifik Grubu'nda ikinci sırada yer alacak ve play-off'larda potansiyel iç saha avantajına sahip olacak Kings'i gelecekte nelerin beklediğine odaklanmış durumda.

“Uzun zaman önceydi. Eğer bu kadar çok gol atarsam çok eğlenceli olur. Bu yıl mı yoksa başka bir yıl mı göreceğiz,” dedi Kempe Çarşamba günü yapılan bir telefon görüşmesinde.

“Bu olsaydı harika olurdu ve heyecanlanırdım ama bunu düşünmeye çalışmıyorum. Şu anda zihniyetimin bundan başka bir yerde olduğunu hissediyorum. Sadece maç kazanmaya çalışıyorum.”

Kempe'nin Anze Kopitar ve Quinton Byfield ile üst sıralarda gösterdiği performans, geçen sezon 35 gollük performansının şans eseri olmadığını kanıtlama yolunda büyük bir yol kat etti.

2019-20'de 11, 2020-21'de ise 14 gol attığı göz önüne alındığında, sezonların KOVİD salgını nedeniyle kısaldığı göz önüne alındığında, çıkışı şaşırtıcıydı. Ancak herhangi bir sezonda sayı çizgisinde ya da güç oyununda nadiren fazla zaman bulabilmişti. 2017-18 sezonunda çaylak olarak 16 gol attı ancak Kings'in yeniden yapılanma mücadelesinde kayboldu ve kendine olan güveni yok oldu.

Nihayet prime-time dakikalarını aldığında, Kings'in kendisini 2014'te ilk turda ve genel klasmanda 29. sırada seçmesine yol açan sözünü yerine getirdi.

Onun bir golcü olarak ortaya çıkışı, Kings'e uzun zamandır sahip olmadıkları sayı derinliğini kazandırdı. Bu sezon maç başına ortalama 3,42 gol atarak ligin ilk 10'u arasında yer alıyorlar.

1993'te bir golü kutlarken gösterilen sol kanat Luc Robitaille, bir sezonda 40 gol atan son Kral oldu.

(AP)

“Elbette farklı oyuncular farklı zaman çizelgelerinde gelişiyor. Farklı rollere bürünürler. 16 yıldır kulüp yöneticiliği yapan Robitaille, “Buradaki ilk dört yılında güç oyununu gördüğünü sanmıyorum” dedi. “Benim için asla unutmayacağım tek şey, Adrian'a, yani birçok genç oyuncuya baktığımda, bazen onların savunma oyunu konusunda tedirgin oluyorsunuz. Onunla bu konuda asla endişelenmemize gerek yoktu. Neredeyse aşırı dikkatliydi.

“Sonra kendini güçlü bir forvete, harika bir şutöre dönüştürdü. Her gün öğreneceğimiz bir şey varsa o da sabırlı olmaktır. Ne olduğunu tam olarak belirlemek biraz zor ama kesinlikle farklı bir role büründü. Ve onunla birlikte yola çıktı.”

Geçen sezon yakaladığı başarıyı bu sezon da sürdürmek Kempe'nin hedefiydi.

“Aynı aralıkta olmak benim için beklentiler ve insanların benden ne beklediği açısından önemliydi” dedi. “Kendim için her zaman yüksek beklentilerim vardı ve geçen seneden itibaren geçen sene yaptığım şeylerin aynısını yapabileceğimi hissettim. Ben de iyi gideceğinden emin değildim ama takım iyi oynuyor ve bu da yardımcı oluyor.

“Birçok insanın beklentilerini tekrar karşılayabildiğim ve takım için iyi oynayabildiğim için mutluyum. Önemli olan tek şey bu.”

Kempe, 20 yaşındaki Byfield ile genç oyuncunun 2020 Draftı'nda 2. sıradan seçilmesiyle ilgili ağır beklentiler hakkında konuştu. Sakatlıklar ve hastalık nedeniyle gelişimi geciken Byfield'ın bu sezon 45 maçta sadece üç golü ve 21 puanı var.

Oyununun diğer unsurları onun olgunluğunu ve zekasını gösterdi ve Kempe, gerektiğinde onu düzelterek ve doğru yolda olduğuna dair güvence vererek Byfield'e yardım etmeye çalıştı; bu yol, Kempe'ninki gibi biraz daha uzun sürse bile.

Kempe, “Bizimle oynadığı süre boyunca giderek daha iyiye gidiyor” dedi. “Çok çalışıyor ve vücudunu eskisinden çok daha fazla kullanıyor ve disk savaşlarını kazanıyor.

“Belki yaptığı tüm çalışmalardan puan alamıyor olabilir ama bu mutlaka gelecektir. Bence o da şu anda oynadığı oyundan memnun ve bence herkes de öyle. Bu yüzden bu son aşamada büyük olacak bir şey.

Salı günü Calgary'ye 2-1 mağlup olan ve 10-0-2'lik serisine son veren Kings'in pes etme şansı olmayacak. Oilers'la karşılaşmaları potansiyel bir play-off ön izlemesi, geçen baharda yedi maçlık bir play-off serisinde kendilerini yenmek için arkadan gelen takıma karşı kendilerini ölçme şansı.

Genç oyuncuların birçoğu için bu seri onların ilk sezon sonrası deneyimleriydi. Kempe, 2017-18 sezonunda Vegas'ın süpürdüğü takımda forma giydi ve geçen baharın gergin, ileri geri serisinin kendisi için farklı ve değerli bir deneyim olduğunu söyledi.

“Geçen yıl bu yılki kadar fazla beklentimiz yoktu” dedi, “ama play-off'lara gittiğimizde takımın geçen yıla göre daha rahat hissettiğini hissediyorum.”

40 gol atan bir oyuncuyla play-off'lara gidebilmeleri, durumu daha da ilgi çekici kılıyor.