Arkadaşlık: Bittiğinde üzücü – devam etmesi daha da üzücü

Bad Chatty

New member
RSen de yıl sonunda hayatını ya da en azından cep telefonunu topluyor musun? Bazen arkalarında birileri olduğu için rakamları silmek biraz canımı yakıyor. Ama dürüst olmak gerekirse: Kişiye “ihtiyacım” var mı, yoksa köşeden numaraya geri dönebilir miyim? Ve: Onu mu yoksa onu mu özlüyorum?

Başkalarını toplayan insanlar var. Mümkün olduğu kadar çok “arkadaş” edinmek için bağlantı kuruyorlar, iş portallarını ve evet, tabii ki Instagram & Co.’yu seviyorlar. Profesyonel ağ oluşturmaya karşı hiçbir şeyim yok. Bundan yararlanıyorum – berbat bir “ağ oluşturucu” olsam bile. Kimin doğum gününü kutlayacağımı görmek için asla LinkedIn’e bakmam ve ağımı korumak için düzenli olarak e-posta göndermem.

Ama bir yerlerde tanıştığım insanlar bana düzenli olarak yazıyor. “Hey, uzun zaman önce, nasılsın, ne yapıyorsun? Sen, benim yeni bir kitabım/projem var, istemez misin, sana bir şey gönderebilir miyim?” Bu konuda her zaman kararsızımdır. Bir kitap yazıyor olsaydım, şimdi önemli işleri olan eski meslektaşlarımla veya tanıdıklarımla iletişim kurar mıydım? Sırf karşınızdakinden bir şey istediğiniz için yıllarca radyo sessizliğinden sonra bu kadar açık bir şekilde karşınıza çıkmak tamamen rahatsız edici değil mi? Ne de olsa, profesyonel ağ oluşturmanın anlaşılması oldukça kolaydır. Peki ya eskiden arkadaş olduğunuz ya da iyi tanıdığınız ve cep telefonunuzda numarası kayıtlı olan insanlar?

Yeniden parıldamaya, parlamaya başlayacağını umarak, birbirinizi yeniden görmek istediğinizi umarak ne kadar süre saklıyorsunuz? Ne zaman adres defterinden (veya Instagram’dan) insanları ve numaralarını silsem veya kaldırsam, kendime temizlik kraliçesi Marie Kondo’nun (“Bu neşe uyandırıyor mu?”) ipuçlarını ve içimdeki hisleri karıştırarak soruyorum. kişi hala hayatımın bir parçası ya da geçmişte çok önemliydi – ve şimdi onu salıvermekte sorun yok. Adres defterini temizlemenin çok özgürleştirici bir yanı var çünkü bu, arama kaydında belirip duran iki veya üç avuç insana daha fazla odaklanmanıza izin veriyor.

Bu arada, sohbetleri temizlemenizi de tavsiye ederim. IMessage, WhatsApp veya hangi mesajlaşma aracını kullanırsanız kullanın: Sessiz bir dakika ayırın ve onlarla kimlerin iletişimini kaybettiğini görün. İnsanlara “ceset kartları” denirdi, korkunç bir kelime. Ama bazen sadece aşklar ölmez, dostluklar da sona erer.

Geçen yaz çok yakın bir arkadaşımla kavga ettik. Bir kafenin önünde oturuyorduk ve hiçbir sebep yokken o kadar büyüdü ki kalktım, parayı ödedim ve vedalaşmadan ayrıldım. İçim rahatlamış bir şekilde bisikletime bindim.On yıllardır süren dostluğumuz ne kadar önemliyse de o gece organik bir şekilde sona erdi. “Gittin mi?” Bana son mesajıydı. Onlara asla cevap vermedim. Havasız veya olgunlaşmamış görünebilir, ama benim için her şeyi söyledi.

Hayatında hangi arkadaşını özlüyorsun?

İşte çevrenize daha yakından bakmanıza ve ardından kendinizi onlara daha iyi adayabilmenize yardımcı olabilecek birkaç düşünce:

1. Geçen yıl krizlerde bana kimler destek oldu? Kendimi iyi hissetmiyorsam kimi arayabilirim? Ve kimin için orada olmama izin verildi? Başı beladayken bana kimin ihtiyacı vardı ve kime yardım edebilirdim?

2. Kiminle bir mesaj veya arama almayı dört gözle bekliyorum ve hemen cevap veriyor muyum? Kime asla cevap vermem ve sadece isteksizce telefona cevap veririm? Hangi konuşmalardan sonra duygusal bir maraton koştuğum hissine kapılıyorum?

3. Kimin adını okurken vicdan azabından ya da aramızda net olmayan bir şey olduğu için karnı ağrıyor?

Arkadaşlıkların bitmesi üzücü ama sürekli sana iyi gelmeyen insanlarla uğraşmak çok daha üzücü.

Bu metin orijinal olarak WELTplus haber bülteninde yayınlandı “Tatlım, kırmızıya dönmeliyiz.tr”.

Bu “Tatlım, konuşmamız gerek”

Sadece buradan abone olabilirsiniz:

Burası, üçüncü taraf içeriğini bulacağınız yerdir

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni talep ettiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesi için geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konumuna getirerek, bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Buna, GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına verdiğiniz onay da dahildir. Bununla ilgili daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Onayınızı istediğiniz zaman anahtar ve sayfanın alt kısmındaki gizlilik aracılığıyla geri çekebilirsiniz.

Bu makale ilk olarak Ocak 2023’te yayınlandı.