Bad Chatty
New member
Sağlık Yeni terapötik yaklaşım
Bu bağırsak bakterileri kolesterol seviyesini düşürür
Şu an: 15:25| Okuma süresi: 3 dakika
Kolesterol açısından zengin kahvaltı: Bazı bağırsak bakterileri zararlı etkileri önleyebilir
Kaynak: resim ittifakı / Zoonar
WELT podcast'lerimizi buradan dinleyebilirsiniz
Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.
Haplar yerine bakteriler: Gelecekte yüksek kolesterol düzeylerine karşı bir terapi yaklaşımı böyle görünebilir. ABD'li araştırmacılar, belirli bir bağırsak bakterisinin muhtemelen kandaki zararlı kolesterol konsantrasyonunu azalttığını keşfetti.
BBağırsaktaki bazı bakteriler yüksek kolesterol seviyelerini dengeleyebilir ve böylece özellikle kardiyovasküler hastalıkların önlenmesine yardımcı olabilir. Bu, ABD'li bir araştırma grubunun “Cell” dergisinde yayınladığı bir çalışmayla belirtiliyor. Buna göre bağırsaklarında belirli bir bakteri cinsinin konsantrasyonu yüksek olan kişilerin bağırsaklarında ve kanında da daha az kolesterol bulunur.
Bağırsak florasının sağlık açısından temel önemi yeni değil: Bağırsaktaki bakteri çeşitliliğindeki (bağırsak mikrobiyomu) değişiklik, halihazırda tip 2 diyabet, obezite ve inflamatuar bağırsak hastalığı da dahil olmak üzere çeşitli hastalıklarla ilişkilendirilmiştir.
Ancak MIT Broad Enstitüsü ve Harvard Üniversitesi'nden Ramnik Xavier liderliğindeki ekip, artık bağırsaktaki mikropların insanlarda kolesterol seviyelerini ve dolayısıyla kardiyovasküler hastalık riskini azaltmaya yardımcı olabileceğini buldu.
ayrıca oku
Yeni çalışmanın yazarlarına göre, kolesterol seviyeleri genlerden, diyetten ve yaşam tarzından etkilense de, Xavier liderliğindeki başka bir ekip, bağırsaktaki mikrobiyomun da kolesterolü parçalayabildiğini zaten gösterdi. Ancak 2020 çalışmasında bireysel bakteri türleri ve metabolizmaları daha ayrıntılı olarak analiz edilmedi.
ayrıca oku
Ekip artık ABD'de Framingham Kalp Çalışması adı verilen araştırmada 1.429 katılımcının verilerini ve dışkı örneklerini kullandı: 1948'den bu yana insanlar kardiyovasküler hastalıkların nedenleri ve riskleri açısından sistematik olarak inceleniyor. Araştırmacılar, modern sıralama yöntemlerini kullanarak dışkı örneğindeki mikropların tüm DNA'sını da çözdüler. Ayrıca binlerce metabolik ürünü de kaydettiler.
Reklamcılık:
WELT ile eczaneden daha ucuza alışveriş yapın: Shop-Apotheke kuponu
Özet analiz sırasında ekip, bağırsak bakterileri ile belirli kardiyovasküler veriler arasında çok sayıda istatistiksel bağlantı buldu. Dikkate değer bir ana sonuç: Bu cinse ait özellikle çok sayıda bakteriye sahip insanlar Osilibakter bağırsakta dışkı ve kanda daha düşük kolesterol seviyeleri vardı.
ayrıca oku
İlk iki yazardan biri olan Xavier'in laboratuvarından Martin Stražar, “Proje sonuçları, yüksek kaliteli hasta verilerinin öneminin altını çiziyor” yorumunu yapıyor. “Gerçekten incelikli ve ölçülmesi zor etkileri fark etmemizi sağladılar.”
Bu tür bakterilerin olduğu zaten biliniyordu. Osilibakter Kolesterolü emer ve onu çok daha zararsız bir kimyasal akraba olan koprostanole dönüştürür. Koprostanol vücut tarafından emilmez, aksine atılır. Bakteriler özel bir enzim kullanır.
Yeni tedaviler için yaklaşım tam olarak bu olabilir: Yazarlar, bağırsak florasındaki yararlı bakterileri zenginleştirmek veya dışarıdan sağlamak mümkün olsaydı, yüksek kardiyovasküler risk taşıyan hastaların kolesterol düzeylerinin de azaltılabileceğini düşünüyor. . Artık daha ileri çalışmalar bu tür tedavilerin kullanılma olasılığını araştırmalıdır.
Burada üçüncü taraflardan içerik bulacaksınız
Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.
Çalışmada yer almayan Hollanda'daki Groningen Üniversitesi'nden biyoenformatikçi Daoming Wang, Nature dergisine şunları söyledi: “Bunu daha fazla araştırmak çok heyecan verici.”
Federal Beslenme Merkezi (BZfE), kolesterolü düşürmek için egzersiz ve sağlıklı beslenmeyi öneriyor. Kandaki kolesterol konsantrasyonu, çoğunlukla sosis, et, tereyağı ve diğer süt ürünleri gibi hayvansal yağlarda bulunan doymuş yağ asitleri nedeniyle artabilir.
Ek olarak, hayvansal yağlara ek olarak yağlı et ve yağlı sosisler, tütsülenmiş balık, sakatat ve yumurta sarısı gibi kolesterol açısından zengin besinler, kolesterolde daha az bir artışa neden olabilir. Her durumda, örneğin bitki ve balık yağlarından elde edilen doymamış yağ asitleri daha sağlıklıdır.
Bu bağırsak bakterileri kolesterol seviyesini düşürür
Şu an: 15:25| Okuma süresi: 3 dakika
Kolesterol açısından zengin kahvaltı: Bazı bağırsak bakterileri zararlı etkileri önleyebilir
Kaynak: resim ittifakı / Zoonar
WELT podcast'lerimizi buradan dinleyebilirsiniz
Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.
Haplar yerine bakteriler: Gelecekte yüksek kolesterol düzeylerine karşı bir terapi yaklaşımı böyle görünebilir. ABD'li araştırmacılar, belirli bir bağırsak bakterisinin muhtemelen kandaki zararlı kolesterol konsantrasyonunu azalttığını keşfetti.
BBağırsaktaki bazı bakteriler yüksek kolesterol seviyelerini dengeleyebilir ve böylece özellikle kardiyovasküler hastalıkların önlenmesine yardımcı olabilir. Bu, ABD'li bir araştırma grubunun “Cell” dergisinde yayınladığı bir çalışmayla belirtiliyor. Buna göre bağırsaklarında belirli bir bakteri cinsinin konsantrasyonu yüksek olan kişilerin bağırsaklarında ve kanında da daha az kolesterol bulunur.
Bağırsak florasının sağlık açısından temel önemi yeni değil: Bağırsaktaki bakteri çeşitliliğindeki (bağırsak mikrobiyomu) değişiklik, halihazırda tip 2 diyabet, obezite ve inflamatuar bağırsak hastalığı da dahil olmak üzere çeşitli hastalıklarla ilişkilendirilmiştir.
Ancak MIT Broad Enstitüsü ve Harvard Üniversitesi'nden Ramnik Xavier liderliğindeki ekip, artık bağırsaktaki mikropların insanlarda kolesterol seviyelerini ve dolayısıyla kardiyovasküler hastalık riskini azaltmaya yardımcı olabileceğini buldu.
ayrıca oku
Yeni çalışmanın yazarlarına göre, kolesterol seviyeleri genlerden, diyetten ve yaşam tarzından etkilense de, Xavier liderliğindeki başka bir ekip, bağırsaktaki mikrobiyomun da kolesterolü parçalayabildiğini zaten gösterdi. Ancak 2020 çalışmasında bireysel bakteri türleri ve metabolizmaları daha ayrıntılı olarak analiz edilmedi.
ayrıca oku
Ekip artık ABD'de Framingham Kalp Çalışması adı verilen araştırmada 1.429 katılımcının verilerini ve dışkı örneklerini kullandı: 1948'den bu yana insanlar kardiyovasküler hastalıkların nedenleri ve riskleri açısından sistematik olarak inceleniyor. Araştırmacılar, modern sıralama yöntemlerini kullanarak dışkı örneğindeki mikropların tüm DNA'sını da çözdüler. Ayrıca binlerce metabolik ürünü de kaydettiler.
Reklamcılık:
WELT ile eczaneden daha ucuza alışveriş yapın: Shop-Apotheke kuponu
Özet analiz sırasında ekip, bağırsak bakterileri ile belirli kardiyovasküler veriler arasında çok sayıda istatistiksel bağlantı buldu. Dikkate değer bir ana sonuç: Bu cinse ait özellikle çok sayıda bakteriye sahip insanlar Osilibakter bağırsakta dışkı ve kanda daha düşük kolesterol seviyeleri vardı.
ayrıca oku
İlk iki yazardan biri olan Xavier'in laboratuvarından Martin Stražar, “Proje sonuçları, yüksek kaliteli hasta verilerinin öneminin altını çiziyor” yorumunu yapıyor. “Gerçekten incelikli ve ölçülmesi zor etkileri fark etmemizi sağladılar.”
Bu tür bakterilerin olduğu zaten biliniyordu. Osilibakter Kolesterolü emer ve onu çok daha zararsız bir kimyasal akraba olan koprostanole dönüştürür. Koprostanol vücut tarafından emilmez, aksine atılır. Bakteriler özel bir enzim kullanır.
Yeni tedaviler için yaklaşım tam olarak bu olabilir: Yazarlar, bağırsak florasındaki yararlı bakterileri zenginleştirmek veya dışarıdan sağlamak mümkün olsaydı, yüksek kardiyovasküler risk taşıyan hastaların kolesterol düzeylerinin de azaltılabileceğini düşünüyor. . Artık daha ileri çalışmalar bu tür tedavilerin kullanılma olasılığını araştırmalıdır.
Burada üçüncü taraflardan içerik bulacaksınız
Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.
Çalışmada yer almayan Hollanda'daki Groningen Üniversitesi'nden biyoenformatikçi Daoming Wang, Nature dergisine şunları söyledi: “Bunu daha fazla araştırmak çok heyecan verici.”
Federal Beslenme Merkezi (BZfE), kolesterolü düşürmek için egzersiz ve sağlıklı beslenmeyi öneriyor. Kandaki kolesterol konsantrasyonu, çoğunlukla sosis, et, tereyağı ve diğer süt ürünleri gibi hayvansal yağlarda bulunan doymuş yağ asitleri nedeniyle artabilir.
Ek olarak, hayvansal yağlara ek olarak yağlı et ve yağlı sosisler, tütsülenmiş balık, sakatat ve yumurta sarısı gibi kolesterol açısından zengin besinler, kolesterolde daha az bir artışa neden olabilir. Her durumda, örneğin bitki ve balık yağlarından elde edilen doymamış yağ asitleri daha sağlıklıdır.