Kings'in play-off'taki başarısızlığına rağmen Jim Hiller'a koçluk görevi verildi

Bad Chatty

New member
Jim Hiller, sonunda Kings'in koçu unvanındaki geçici unvanı kaldırdı ve takım, çarşamba günü bu görevin uzun süreli asistana verildiğini söyledi.

Genel menajer Rob Blake'in basın açıklamasında yer alan duyuru, Blake ve takım başkanı Luc Robitaille'in bu ay Kings'in ilk turda NHL play-off'larından üst üste üçüncü çıkışlarının ardından birkaç değişiklik planladıklarını belirtmesinden sonra sürpriz olmadı.

Hiller'i serinin 30. koçu olarak resmen tanıtmak için Perşembe günü bir basın toplantısı planlandı.

Kings'in son maçından sonra Hiller, yedek kulübesinde geçirdiği zamandan keyif aldığını ve geri dönme davetini hak edecek kadar şey yapmış olduğunu umduğunu söyledi.

“Bunu söylemeye gerek yok” dedi. “Çok karakterli, harika bir oyuncu grubu. Yaklaşık altı haftadır gösterdiğimiz performans nedeniyle, belki de kendileri için zor olan bu koşullarda benim işimi kolaylaştırdılar. Bu yüzden onlara çok şey borçluyum.

“Onlar iyi oyuncular ve gerçekten iyi adamlar, gerçekten iyi insanlar. Bu yüzden keyif aldım.”

55 yaşındaki Hiller, son iki sezonda Todd McLellan'ın yardımcı antrenörü olarak görev yaptıktan sonra 2 Şubat'ta geçici antrenör olarak atandı. Blake'e göre görevi takımı play-off'lara taşımak olan Hiller, teknik direktörlüğe ilk çıkışını 10 Şubat'ta Edmonton Oilers'a karşı yaptı.

Kings, Hiller yönetimindeki 34 maçta 21-12-1'lik skorla sezonu tamamladı ve final maçında Chicago'yu uzatmada yenerek Pasifik Bölümü'nde üçüncü sırayı aldı. Hiller yönetiminde Kings, Crypto.com Arena'da çıktığı 18 maçta 14 galibiyet alarak NHL'nin en iyi ev sahibi takımı oldu.

Edmonton play-off'larda hızlı bir şekilde onları çalıştırdı, ancak beş maçta yedi serinin en iyisi serisini kazandı. Bu, Oilers'ın Kings'i ilk turda elediği üst üste üçüncü sezondu.

Hiller, New York Islanders (2019-22), Toronto Maple Leafs (2015-19) ve Detroit Red Wings (2014-15) ile aynı görevde sekiz sezon geçirdikten sonra Temmuz 2022'de Kings'e asistan olarak katıldı.

BC Port Alberni'nin yerlisi olan Hiller, 1989 draftının 10. turunda (toplamda 207.) seçildikten sonra Kings adına da forma giydi. Kings adına 40 maça çıktı, altı gol attı ve 12 sayı kaydettikten sonra Detroit'e ve daha sonra New York Rangers'a geçti. Hiller, 63 kariyer maçına çıktı, sekiz gol, 12 asist ve 20 sayı kaydetti ve 1994'teki son maçını oynadı.

Antrenörlük kariyerine 2002 yılında WHL'de Tri-City Americans ile başladı ve Slovakya'daki 2010 Ivan Hlinka Memorial Turnuvasında Kanada Takımının asistanı olarak görev yaptı ve ülkesinin üst üste üçüncü şampiyonluğuna ulaşmasına yardımcı oldu.