Bad Chatty
New member
Sağlık sebze ezmesi
Gençlerin beyaz kuşkonmazdan kaçınması neden iyidir?
Durum: 05/10/2023| Okuma süresi: 4 dakika
Tatsız arkadaşlar: Schleswig-Holstein’da bir tarlada kuşkonmaz
Kaynak: dpa
WELT podcast’lerimizi buradan dinleyebilirsiniz.
Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni talep ettiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konumuna getirerek, bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Buna, GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına verdiğiniz onay da dahildir. Bununla ilgili daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Onayınızı istediğiniz zaman anahtar ve sayfanın alt kısmındaki gizlilik aracılığıyla geri çekebilirsiniz.
Daha genç tüketicilerin beyaz kuşkonmazı reddettiği bildiriliyor. Bu sadece mantıklı ve iyi. On yıllardır süren bir dengesizlik düzeltiliyor. Çünkü solgun ve tatsız sebzelerin yeşil kardeşi çok daha iyidir.
JGençlerin genellikle garip görüşleri vardır, ancak artık beyaz kuşkonmazdan nefret etmeleri harika bir şey. Sonunda ilerleme. “Reddedilme yoluyla değişim” beslenme politikası konseptiyle, on yıllık bir dengesizlik, yani oldukça ortalama bir tada sahip bir ürünün kalıcı olarak abartılması düzeltilebilir.
Her şeyden önce, bulgu: Her kuşkonmaz mevsiminde, sebze hakkında çok fazla yaygara var, Almanlar sadece beyaz çubukların gelişi ve teslimatı konusunda heyecanlanmakla kalmıyor, aynı zamanda toplumun refahını ve kederini de bununla ilişkilendiriyorlar. Vasıflı işçi kıtlığı, göçmen işçi tugayları, sosyal ayrım, elitizm, gösterişli cinsiyet ve iklim değişikliği hakkındaki sorular kuşkonmazla bağlantılıdır. Bu yıl yeni bir kaybetme korkusu.
ayrıca oku
Çünkü satış rakamları düşüyor ve bunun nedenlerinden biri genç alıcı gruplarının isteksizliği olabilir. Görünüşe göre genç beyaz kuşkonmazdan kaçınıyor. 2022’de yapılan bir anket, orta yaşlılar ve özellikle yaşlılar arasında önemli ölçüde daha fazla sevgi gösterdi. Genel tüketim kişi başı 1,7 kilogramdan 1,5 kilograma hafif bir düşüş gösterdi. Almanya’da ekilen alan da küçülüyor.
Brandenburg’lu bir kuşkonmaz çiftçisi şu anda kayıtlarda: “Ancak öte yandan, kuşkonmaz yemeyi çok zaman alan genç insanlar var. Genellikle kayıtsızca düşünürler: Yapılabilir ama olması gerekmez.” Kuşkonmazın “lüks olma eğiliminde” olduğu söylenir ve belki de bu yüzden küme düşme bölgesindedir.
Kuşkonmazı savunanlar: Federal Tarım Bakanı Cem Özdemir ve …
Kaynak: dpa
… Bavyera Başbakanı Markus Söder
Kaynak: dpa
Beslenme konularında çok bilgili olan kültür bilimci Gunther Hirschfelder de aynı fikirde. Kendinizi şımarttığınız eski Alman süper yiyeceği olarak ün yok edildi. Bunun da ötesinde, garnitür olarak kuşkonmazlı klasik öğle yemeği itibarını yitiriyor çünkü insanlar artık çatal bıçak yerine parmak gıda olarak, porsiyonlar halinde, küçük parçalara bölünmüş olarak farklı şekilde yiyorlar.
ayrıca oku
Bir ergen olarak, bir zamanlar ebeveynlerinin gözetiminde odunsu kuşkonmaz mızraklarıyla mücadele eden ve sinir bozucu lifleri boşuna çiğneyen biri, artık reşit olduklarında onlarla rahatsız edilmek istemez. Kuşkonmaz yeterince karmaşık bir hazırlık gerektirir, yenmesi zordur ve genel olarak pratik değildir. Hirschfelder, bunun gençleri tiksindirdiğini söylüyor.
Genç yiyiciler arasında belirli bir temel tembelliğin tarlaya getirilmesi çok tatlı. Görünüşe göre, eski okulun soyma zorunluluğu bir rol oynuyor. Evet, çalış. Dolayısıyla kuşkonmaz aynı zamanda iş-yaşam dengesini de bozar, herhangi bir soyma bıçağı boyun eğdirme araçlarıdır ve bu nedenle reddedilmelidir.
Ancak bu oylamayla, genç yemek yiyenler dikkate değer bir tat alma duygusu gösteriyor. Çünkü ifadesiz gevşekliğiyle beyaz kuşkonmaz artık üretilmeyen bir model. Kuşkonmaz, Hawaii tostuna ve et salatası ile doldurulmuş domateslere yakın, geçmiş dönemlerin itibarından yaşıyor. Suda esnek hale getirilen çubukların eritilmiş tereyağı, tartar sosu ve hollandaise sosu gibi sağlıksız kalorili safralarla birleşmesi boşuna değil: savaş sonrası nesillerin uzun süredir üstesinden gelinen yoksunluklarının hatıraları. Aynısı garnitür olarak haşlanmış jambon veya şnitzel için de geçerlidir.
Yeşil kuşkonmazın faydaları
Geleneksel, kimlik oluşturan yeme alışkanlıklarının kaybı genellikle pişmanlıktır. Kuşkonmaz denilince yerinde, yöresel ürün olsun olmasın isabet eder. Vermilyonun anlamı, yalnızca mezhepsel, sarhoş edici bir ibadetle açıklanır, nisan-haziran aylarında zihin engellenir. Mevsimlik ürünler arasında kristal meth. Eski beyaz çubuklar.
Öte yandan, konu yemek yemeye gelince, gelecek nesle pek güvenilemeyeceği de bir gerçek. Tadı hiçbir şeye benzemeyen ikame ürünleri tercih eden ve normal inek sütünü şeytanın işi olarak gören herkes, sofradaki ciddi tartışmalarda sessiz kalmalıdır. Beyaz kuşkonmaza karşı karar, muhtemelen yumuşak çubuklara dönüş kadar bir ayırt etme çabasıdır.
Yeşil kuşkonmaz son derece çok yönlüdür
Kaynak: dpa-tmn
Bununla birlikte, gençlik direnci sayesinde, beslenmede uzun süredir değişmeyen bir şey ortaya çıkıyor – ideal tenekeye veda ve iyi ürünlere dönüş. Aynı zamanda yeşil kuşkonmaz satışları da artıyor ve bundan genç tüketiciler de sorumlu tutuluyor. Yeşil kuşkonmazın işlenmesi daha kolaydır (ancak en azından alt yarısının soyulması gerekir), çok daha çok yönlüdür ve birçok şekilde birleştirilebilir. Tavada veya fırında, iyi bir ısırık ve çiğneme yoğunluğu ile ilginç kavrulmuş notalar hemen oluşturulur.
Her şeyden önce yeşil kuşkonmaz, dünyaca ünlü oryantal mutfağının malzemeleriyle mükemmel uyum sağlar: zeytinyağı, sarımsak, limon suyu, kavrulmuş badem ve çam fıstığı, susam sosu, kırmızı biber. Bu, küreselleşmiş tat tomurcuklarının bölgesel geleneğe karşı zaferiyle ilgili eski bir şarkı. Orta sınıf çevrelerde bir kurtarıcı olarak saygı gören şef Yotam Ottolenghi, karnabahar, brokoli ve pancar gibi sözde sıkıcı sebzelerin yeniden keşfedilmesini popüler hale getirdi. Aynı zamanda solgun kardeşini sadece yeşil kuşkonmaz kullanarak hapse gönderdi.
Orada ılık suda yumuşayabilir, üzgünüm.
Gençlerin beyaz kuşkonmazdan kaçınması neden iyidir?
Durum: 05/10/2023| Okuma süresi: 4 dakika
Tatsız arkadaşlar: Schleswig-Holstein’da bir tarlada kuşkonmaz
Kaynak: dpa
WELT podcast’lerimizi buradan dinleyebilirsiniz.
Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni talep ettiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konumuna getirerek, bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Buna, GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına verdiğiniz onay da dahildir. Bununla ilgili daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Onayınızı istediğiniz zaman anahtar ve sayfanın alt kısmındaki gizlilik aracılığıyla geri çekebilirsiniz.
Daha genç tüketicilerin beyaz kuşkonmazı reddettiği bildiriliyor. Bu sadece mantıklı ve iyi. On yıllardır süren bir dengesizlik düzeltiliyor. Çünkü solgun ve tatsız sebzelerin yeşil kardeşi çok daha iyidir.
JGençlerin genellikle garip görüşleri vardır, ancak artık beyaz kuşkonmazdan nefret etmeleri harika bir şey. Sonunda ilerleme. “Reddedilme yoluyla değişim” beslenme politikası konseptiyle, on yıllık bir dengesizlik, yani oldukça ortalama bir tada sahip bir ürünün kalıcı olarak abartılması düzeltilebilir.
Her şeyden önce, bulgu: Her kuşkonmaz mevsiminde, sebze hakkında çok fazla yaygara var, Almanlar sadece beyaz çubukların gelişi ve teslimatı konusunda heyecanlanmakla kalmıyor, aynı zamanda toplumun refahını ve kederini de bununla ilişkilendiriyorlar. Vasıflı işçi kıtlığı, göçmen işçi tugayları, sosyal ayrım, elitizm, gösterişli cinsiyet ve iklim değişikliği hakkındaki sorular kuşkonmazla bağlantılıdır. Bu yıl yeni bir kaybetme korkusu.
ayrıca oku
Çünkü satış rakamları düşüyor ve bunun nedenlerinden biri genç alıcı gruplarının isteksizliği olabilir. Görünüşe göre genç beyaz kuşkonmazdan kaçınıyor. 2022’de yapılan bir anket, orta yaşlılar ve özellikle yaşlılar arasında önemli ölçüde daha fazla sevgi gösterdi. Genel tüketim kişi başı 1,7 kilogramdan 1,5 kilograma hafif bir düşüş gösterdi. Almanya’da ekilen alan da küçülüyor.
Brandenburg’lu bir kuşkonmaz çiftçisi şu anda kayıtlarda: “Ancak öte yandan, kuşkonmaz yemeyi çok zaman alan genç insanlar var. Genellikle kayıtsızca düşünürler: Yapılabilir ama olması gerekmez.” Kuşkonmazın “lüks olma eğiliminde” olduğu söylenir ve belki de bu yüzden küme düşme bölgesindedir.
Kuşkonmazı savunanlar: Federal Tarım Bakanı Cem Özdemir ve …
Kaynak: dpa
… Bavyera Başbakanı Markus Söder
Kaynak: dpa
Beslenme konularında çok bilgili olan kültür bilimci Gunther Hirschfelder de aynı fikirde. Kendinizi şımarttığınız eski Alman süper yiyeceği olarak ün yok edildi. Bunun da ötesinde, garnitür olarak kuşkonmazlı klasik öğle yemeği itibarını yitiriyor çünkü insanlar artık çatal bıçak yerine parmak gıda olarak, porsiyonlar halinde, küçük parçalara bölünmüş olarak farklı şekilde yiyorlar.
ayrıca oku
Bir ergen olarak, bir zamanlar ebeveynlerinin gözetiminde odunsu kuşkonmaz mızraklarıyla mücadele eden ve sinir bozucu lifleri boşuna çiğneyen biri, artık reşit olduklarında onlarla rahatsız edilmek istemez. Kuşkonmaz yeterince karmaşık bir hazırlık gerektirir, yenmesi zordur ve genel olarak pratik değildir. Hirschfelder, bunun gençleri tiksindirdiğini söylüyor.
Genç yiyiciler arasında belirli bir temel tembelliğin tarlaya getirilmesi çok tatlı. Görünüşe göre, eski okulun soyma zorunluluğu bir rol oynuyor. Evet, çalış. Dolayısıyla kuşkonmaz aynı zamanda iş-yaşam dengesini de bozar, herhangi bir soyma bıçağı boyun eğdirme araçlarıdır ve bu nedenle reddedilmelidir.
Ancak bu oylamayla, genç yemek yiyenler dikkate değer bir tat alma duygusu gösteriyor. Çünkü ifadesiz gevşekliğiyle beyaz kuşkonmaz artık üretilmeyen bir model. Kuşkonmaz, Hawaii tostuna ve et salatası ile doldurulmuş domateslere yakın, geçmiş dönemlerin itibarından yaşıyor. Suda esnek hale getirilen çubukların eritilmiş tereyağı, tartar sosu ve hollandaise sosu gibi sağlıksız kalorili safralarla birleşmesi boşuna değil: savaş sonrası nesillerin uzun süredir üstesinden gelinen yoksunluklarının hatıraları. Aynısı garnitür olarak haşlanmış jambon veya şnitzel için de geçerlidir.
Yeşil kuşkonmazın faydaları
Geleneksel, kimlik oluşturan yeme alışkanlıklarının kaybı genellikle pişmanlıktır. Kuşkonmaz denilince yerinde, yöresel ürün olsun olmasın isabet eder. Vermilyonun anlamı, yalnızca mezhepsel, sarhoş edici bir ibadetle açıklanır, nisan-haziran aylarında zihin engellenir. Mevsimlik ürünler arasında kristal meth. Eski beyaz çubuklar.
Öte yandan, konu yemek yemeye gelince, gelecek nesle pek güvenilemeyeceği de bir gerçek. Tadı hiçbir şeye benzemeyen ikame ürünleri tercih eden ve normal inek sütünü şeytanın işi olarak gören herkes, sofradaki ciddi tartışmalarda sessiz kalmalıdır. Beyaz kuşkonmaza karşı karar, muhtemelen yumuşak çubuklara dönüş kadar bir ayırt etme çabasıdır.
Yeşil kuşkonmaz son derece çok yönlüdür
Kaynak: dpa-tmn
Bununla birlikte, gençlik direnci sayesinde, beslenmede uzun süredir değişmeyen bir şey ortaya çıkıyor – ideal tenekeye veda ve iyi ürünlere dönüş. Aynı zamanda yeşil kuşkonmaz satışları da artıyor ve bundan genç tüketiciler de sorumlu tutuluyor. Yeşil kuşkonmazın işlenmesi daha kolaydır (ancak en azından alt yarısının soyulması gerekir), çok daha çok yönlüdür ve birçok şekilde birleştirilebilir. Tavada veya fırında, iyi bir ısırık ve çiğneme yoğunluğu ile ilginç kavrulmuş notalar hemen oluşturulur.
Her şeyden önce yeşil kuşkonmaz, dünyaca ünlü oryantal mutfağının malzemeleriyle mükemmel uyum sağlar: zeytinyağı, sarımsak, limon suyu, kavrulmuş badem ve çam fıstığı, susam sosu, kırmızı biber. Bu, küreselleşmiş tat tomurcuklarının bölgesel geleneğe karşı zaferiyle ilgili eski bir şarkı. Orta sınıf çevrelerde bir kurtarıcı olarak saygı gören şef Yotam Ottolenghi, karnabahar, brokoli ve pancar gibi sözde sıkıcı sebzelerin yeniden keşfedilmesini popüler hale getirdi. Aynı zamanda solgun kardeşini sadece yeşil kuşkonmaz kullanarak hapse gönderdi.
Orada ılık suda yumuşayabilir, üzgünüm.