Ramazanda Zayıflamak

Ferhat

New member
Ramazanda Zayıflamak


Ramazan ayı günümüzde yaklaşık olarak 17-18 saat aç ve susuz geçen 1 aydır. 24 saatte 2 öğün yemek yiyerek bir ayı geçiriyoruz. Tabi ki de bu kadar az yemek yerken tek istenilen şey ramazanda zayıflamak oluyor.


Sahur Vakti

Gece yenilen ağır yemekler ramazanda zayıflamak yerine fazla kilo getirebiliyor. Gece tercihen yağsız ve tuzsuz yemekler tercih edilmelidir. Ağır ve çok yemek yedikten sonra direk uykuya geçileceği için sahur vakti yenilen yemeklerde hareketsizlikten sonra kilo problemi olabilmektedir.

İftar Vakti

İftarda 17 saat açıktan sonra çok fazla yemek yemek hazımsızlığa neden olabilir. Bunu engellemek için yemeğe çorba ile başlayıp çorbadan sonra ana yemeğe geçerken dinlenerek yemek yenilmelidir ve çok fazla ekmek, karbonhidrat tüketilmemelidir. Çünkü midede uzun süren açlıktan sonra hızlı ve ağır yemek yemek mide rahatsızlığına ve kilo almaya neden olabilir. Ramazanın en önemli öğünü iftardır. Yeterli miktarda besin ve sıvı takviyesi yapılmalıdır.

Yemeklerde Sonra

Günümüzde iftar akşamlarında yemeklerden sonra yapılabilecek en güzel aktivite yürüyüştür. Yarım saat yapılan yürüyüş iftardan sonra sindirimi kolaylaştırmak için önemlidir. Düzenli yapılan yürüyüş ise vücut yağ yakma, sıkılaşma için gereklidir. Bununla birlikte gündelik su ihtiyacı iftar vakti ve sahur vakti arasın tüketilirse kilo vermek elbette daha kolay olacaktır.

Uyku Düzeni

Kilo vermek için en önemli etkenlerden biride kesinlikle uyku düzenidir. Ramazanda en büyük sorun uykudur. İftar sonra sahura kadar uyumamak vücut için yorucudur. Böylece vücut daha çok yorulacak ve daha çok enerji harcayacaktır. Bunun sonuncunda da iftar ve sahurda alınan besin miktar çok daha fazla olacaktır. Günlük 8 saatten fazla uyunmaması ve düzenli saatlerde uyunması vücut düzeni için gereklidir. Ramazan bunlara dikkat ederek ve bunları sporla destekleyerek uygulamak ramazanda zayıflamak adına yapılması gerekenlerdir.