Yozgat'An En MeAhur YemeAi: Yozgat KebabA
Yozgat, TA14rkiye'nin Orta Anadolu bAlgesinde bulunan bir kenttir. Yozgat, Aok eski tarihte kurulmuA olmasAndan dolayA Aok sayAda tarihi kA14ltA14rel mirasa sahiptir ve AzgA14n kA14ltA14rA14nA14 korumaktadAr. Yozgat, aynA zamanda TA14rkiye'nin en meAhur yemeAi olan Yozgat KebabA'nAn da doAmuA olduAu yerdir.
Yozgat KebabAnAn KAkeni
Yozgat KebabA, Yozgat kentinde kurulmuA olan Albilge BeyliAi'nin tadAna bakAlAr. Albilge BeyliAi'nin kurucularAndan olan Yozgat Beyi AlhanlAoAlu'nun ordusunda, kahramanlAklarAndan dolayA A14n salmAA olan "Kara TA14lA14oAlu" adAndaki bir asker vardA. Kara TA14lA14oAlu, Azellikle koyun eti ile yapAlan kebaplarA Aok severdi ve bu sebeple Yozgat KebabA adAnA aldA.
Yozgat KebabAnAn YapAmA
Yozgat KebabA, etin uzun bir Aeritte yuvarlak Aekilde kesilmesi ile hazArlanAr. Et, Azel olarak hazArlanmAA bir sos ile karAAtArAlAr ve ardAndan kAzde ocaAAn A14zerine konulur. KAzA14n A14zerine et, incecik dilimler halinde konulur ve tavada piAirilir.
Yozgat KebabAnAn Azellikleri
Yozgat KebabA, Azel olarak hazArlanmAA sos ile yapAldAAAndan dolayA Aok lezzetli ve Azel bir kebaptAr. Yozgat KebabAnAn diAer kebap tA14rlerinden farkA, sosunu iAermesi ve kAzde piAmesidir. KAzA14n A14zerinde piAen kebap, kAzA14n AsAsA ile piAer ve Aok Aabuk piAer. Yozgat KebabA, saAlAklA olduAu iAin Aok fazla tA14ketilir ve Yozgat'An Aok meAhur bir yemeAidir.
SonuA
Yozgat KebabA, TA14rkiye'nin en meAhur yemeAi olarak bilinir. Yozgat KebabAnAn kAkeni, Yozgat Beyi AlhanlAoAlu'nun ordusunda bulunan bir kahraman askerin Azellikle koyun eti ile yapAlan kebap tA14rlerini seven bir kiAiye dayanmaktadAr. Yozgat KebabA, Azel olarak hazArlanmAA sos ile yapAlAr ve kAzde piAirilir. Yozgat KebabA, saAlAklA olduAu iAin Aok fazla tA14ketilir ve Yozgat'An en meAhur yemeAi olarak bilinir.
Yozgat, TA14rkiye'nin Orta Anadolu bAlgesinde bulunan bir kenttir. Yozgat, Aok eski tarihte kurulmuA olmasAndan dolayA Aok sayAda tarihi kA14ltA14rel mirasa sahiptir ve AzgA14n kA14ltA14rA14nA14 korumaktadAr. Yozgat, aynA zamanda TA14rkiye'nin en meAhur yemeAi olan Yozgat KebabA'nAn da doAmuA olduAu yerdir.
Yozgat KebabAnAn KAkeni
Yozgat KebabA, Yozgat kentinde kurulmuA olan Albilge BeyliAi'nin tadAna bakAlAr. Albilge BeyliAi'nin kurucularAndan olan Yozgat Beyi AlhanlAoAlu'nun ordusunda, kahramanlAklarAndan dolayA A14n salmAA olan "Kara TA14lA14oAlu" adAndaki bir asker vardA. Kara TA14lA14oAlu, Azellikle koyun eti ile yapAlan kebaplarA Aok severdi ve bu sebeple Yozgat KebabA adAnA aldA.
Yozgat KebabAnAn YapAmA
Yozgat KebabA, etin uzun bir Aeritte yuvarlak Aekilde kesilmesi ile hazArlanAr. Et, Azel olarak hazArlanmAA bir sos ile karAAtArAlAr ve ardAndan kAzde ocaAAn A14zerine konulur. KAzA14n A14zerine et, incecik dilimler halinde konulur ve tavada piAirilir.
Yozgat KebabAnAn Azellikleri
Yozgat KebabA, Azel olarak hazArlanmAA sos ile yapAldAAAndan dolayA Aok lezzetli ve Azel bir kebaptAr. Yozgat KebabAnAn diAer kebap tA14rlerinden farkA, sosunu iAermesi ve kAzde piAmesidir. KAzA14n A14zerinde piAen kebap, kAzA14n AsAsA ile piAer ve Aok Aabuk piAer. Yozgat KebabA, saAlAklA olduAu iAin Aok fazla tA14ketilir ve Yozgat'An Aok meAhur bir yemeAidir.
SonuA
Yozgat KebabA, TA14rkiye'nin en meAhur yemeAi olarak bilinir. Yozgat KebabAnAn kAkeni, Yozgat Beyi AlhanlAoAlu'nun ordusunda bulunan bir kahraman askerin Azellikle koyun eti ile yapAlan kebap tA14rlerini seven bir kiAiye dayanmaktadAr. Yozgat KebabA, Azel olarak hazArlanmAA sos ile yapAlAr ve kAzde piAirilir. Yozgat KebabA, saAlAklA olduAu iAin Aok fazla tA14ketilir ve Yozgat'An en meAhur yemeAi olarak bilinir.