Çocuk Obezitesinde Alınacak Önlemler Neler Olmalıdır?

Nigdeli

New member
Çocuk Obezitesinde Alınacak Önlemler Neler Olmalıdır?


Öncelikle bir uzman pediatrist ile diyetisyenden yardım alınmalıdır. Obez olan bir çocuk psikolojik ve çevresel açıdan etkilenecek olduğu için bir psikolojik yardımda alması gereklidir. Ayrıca obezitenin nedeni veya sonucunu tetikleyici hastalıkların olup olmadığı kontrol edilmelidir. Obez çocukların sağlık beslenmesi ve hareket etmeye teşvik edilmesi gereklidir. Tv veya bilgisayar başında yemek yeme alışkanlığı bıraktırılmalıdır.



Günlük hedef konularak bol su içilmeye teşvik edilmelidir. Yemekle ödüllendirmeler bıraktırılmalı, atıştırmalar azaltılmaya çalışılmalıdır. Ara öğünlerde meyve veya ölçülü kuruyemişler yenmelidir. Zorla yemek yedirilmeye çalışılmamalıdır. En önemlisi de günlük spor ve hareket aktiviteleri yapılmalıdır.



Ebeveyinler kilolu çocuk sağlıklı çocuktur mantığında bulunmamalıdır. Yanlış beslenme uygulama eğiliminden kaçınmalıdır. Bu mantıkta olmak sadece çocuğa mücadele etmek zorunda olduğu bir sağlık sorununu ortaya çıkarmaktadır. Toplum sağlığı açısından giderek artan ve çocuklarımızı tehtit eden obezite için toplum eğitimleri yapılmalıdır. Bu konuda aileler bilinçlendirilmelidir.