Kings, Ducks'ı mağlup etti ve evindeki galibiyet serisini sekiz maça çıkardı

Bad Chatty

New member
Kings, Cumartesi günü Crypto.com Arena'da üst üste sekizinci maçını kazandı ve Ducks'ı 3-1 yenerek takımın evinde otuz yılı aşkın süredir en uzun galibiyet serisine ulaştı ve üçüncülük mücadelesinde boşta kalan Vegas'tan üç puan öne geçti. Pasifik Bölümü.

Son iki sezonu üçüncü sırada tamamlayan Kings'in, kendi sahasında olmak üzere iki normal sezon maçı kaldı. Vegas'ın kalan üç maçı var. All-Star arasından bu yana Kings, evinde 13-2-1 ile NHL'in en iyisi konumunda.

Kings geçici antrenörü Jim Hiller seriler hakkında “İyi oynamak istiyoruz” dedi. “Bu ligde iyi oynasanız da kazanamazsınız; bu pek çok farklı gecede olur. Bu yüzden iyi oynamak istiyoruz.

“Galibiyetleri alacağız. Kazanmak istiyoruz elbette. Ancak ister kazanmak ister iyi oynamak olsun, belki de bunu tam olarak başaramamak olsun, kendimizi iyi hissetmek istiyoruz.”

Kings'in golleri ikinci periyotta Pierre-Luc Dubois ve Matt Roy ile üçüncü periyodun bitimine üç dakikadan az kala Kevin Fiala'dan geldi.

Ducks'ın golünü Trevor Zegras kaydetti.

Dubois, ikinci periyodun üç dakikasında skoru açtı ve güç oyununda gevşek bir diski filenin kenarına gönderdi.

Ducks'tan Olen Zellweger ceza sahasındayken sağ kanattan Dubois, topu kontrol edemeyen Adrian Kempe'nin pasını ortaladı. Pak, Viktor Arvidsson'a sıçradı ve Arvidsson'un şutu Dubois'e yöneldi ve Arvidsson, Ducks kalecisi Lukas Dostal'ın üzerinden sezonun 16. golünü attı.

Roy dokuz dakika sonra farkı ikiye katladı ve Dostal'ı mavi çizgiden sağ elini kullanan bir roketle temiz bir şekilde yenerek beşinci golünü attı.

Zegras, üçüncü periyodun sonlarında sol başlama noktasından uzak kenara attığı bir bilek vuruşuyla farkı ikiye böldü, bu sezondaki altıncı golü ve Kings'e karşı beş gün içinde ikinci golü oldu, ancak Fiala bunu altı dakikada gelen bir toparlayıcı golle eşleştirdi. Daha sonra. Bu sezon Ducks'a karşı oynadığı dördüncü maçtı.





Üç haftadan fazla bir süre içinde yalnızca üçüncü kez kaleye başlayan David Rittich, 28 şutu geri çevirdi.

Bu sezon Ducks'a karşı oynadığı dört maçın üçünü kazanan Kings, önümüzdeki hafta play-off'ları açacak ve büyük ihtimalle uzun yıllar sonra üçüncü kez Oilers'la karşılaşmak için Edmonton'a gidecek.

“Herkes her gün sıralamaları takip ediyor. Yani her şeye aşinayız,” dedi Roy. “Her ne kadar galip gelsek de her maç bizim için önemli. Hâlâ sıralamalarda yükselmek ve oyunumuzu yükseltmeye devam etmek istiyoruz ki play-off'lar geldiğinde başlamaya hazır olalım.

“Her takım gerçekten iyi, bu yüzden hemen hemen herkese hazır olduğumuzu düşünüyorum. Yolda olacağımızı biliyoruz, o yüzden öyle. Artık yola çıkmaya hazırız.”

Kings, cumartesi günü forvet Anze Kopitar'sız oynadı, Anze Kopitar da takımın hafif sakatlık olarak nitelendirdiği sabah patenini atladı. Bu maç, Kopitar'ın son üç sezonda oynadığı ikinci maçtı.

Dubois, Kopitar'ın yokluğunda Kings'in en üst sırasını merkeze aldı.